rafturi goale criza soferi ukDeficitul urias de soferi de TIR lasa Marea Britanie fara carburant si cu rafturile goale
Marea Britanie a intrat in incertitudine. O serie de probleme legate de benzina, electricitate si alimente au determinat avertismente ca tara va trece printr-o ”iarna cu adevarat dificila”, transmite CNBC.

vaccinare copii ukMarea Britanie, pe punctul de a incepe vaccinarea anti-Covid a copiilor de 12 - 15 ani, desi Comitetul de Vaccinare nu fusese de acord
Marea Britanie este pe punctul de a extinde vaccinarea anti-Covid la copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, dupa ce medicii-sefi au spus ca acestia ar trebui imunizati pentru a reduce transmiterea virusului la scoala si evitarea intreruperii cursurilor.

Sajid Javid ministrul sanatatiiGuvernul Marii Britanii renunta la pasaportul de vaccinare pentru ca i se pare inutil
Guvernul britanic a anuntat duminica renuntarea la intentia de a introduce un pasaport de vaccinare pentru a avea acces la cluburi de noapte si la alte locuri foarte frecventate din Anglia, considerându-l inutil datorita campaniei de vaccinare impotriva COVID-19, relateaza AFP.

Boris Johnson avionBoris Johnson: "Avem o datorie uriasa fata de cei care au lucrat cu fortele armate in Afganistan”
Seful guvernului britanic, Boris Johnson, a promis miercuri, 1 septembrie, sprijin miilor de refugiati afgani care au ajuns in Regatul Unit, dupa ce a fost criticat pentru gestionarea evacuarilor din Afganistan, relateaza AFP.

vaccinare covidMarea Britanie vrea sa inceapa vaccinarea in scoli impotriva COVID-19 a copiilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani
Guvernul britanic a anuntat ca se pregateste pentru vaccinarea impotriva coronavirusului a copiilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, desi campania de imunizare pentru aceasta categorie nu a fost inca aprobata de Comisia nationala pentru Vaccinare si Imunizare, relateaza AP.

lista verde marea britanieDupa ce Romania a TRECUT Marea Britanie pe lista ROSIE, englezii au MUTAT tara noastra pe lista VERDE
Autoritatile din Marea Britanie au modificat regulile aplicabile celor care ajung in aceasta tara, iar Austria, Germania, Letonia, Norvegia, Romania, Slovacia si Slovenia vor fi incluse pe lista verde. Masurile intra in vigoare duminica, la ora 4.00.

Scotia relaxare guardianPremierul Nicola Sturgeon anunta ridicarea mai multor masuri anti-COVID
„Vaccinarea anti-COVID a diminuat numarul nou de cazuri si repercusiunile asupra sanatatii, iar asta inseamna ca nu mai este necesar sau potrivit sa mentinem masurile dure de pana acum”, declara premierul Scotiei, conform The Guardian.

ziua libertatii anglia dailymailAproape toate restrictiile anti-Covid au fost ridicate in Marea Britanie, incepand de luni
Aproape toate restrictiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate in Anglia luni, redenumita ''Ziua libertatii'' in pofida unei cresteri a numarului de cazuri de Covid-19, care ii ingrijoreaza pe multi oameni de stiinta.

boris johnson premierBoris Johnson a prezentat planul pentru renuntarea la restrictii în Anglia
Se redeschid cluburile de noapte si se va elimina masca de protectie
Premierul britanic Boris Johnson si-a prezentat luni planul pentru eliminarea restrictiilor sociale si economice legate de COVID-19 in Anglia in termen de doua saptamani, relateaza Reuters.

brexit or no brexitNoile sondaje arata ca acum majoritatea britanicilor ar vota sa ramana in UE
Divortul intre Regatul Unit si Uniunea Europeana este consumat, la cinci ani de la refrendumul Brexitului de la 23 iunie 2016, insa disensiuni puternice continua sa existe cu privire la schimbarile profunde care abia incep sa se faca simtite, intr-un context bruiat de pandemia covid-19, relateaza AFP.

muncitori ue in uk guardianScadere dramatica a numarului de cetateni UE care cauta de munca in Marea Britanie
Numarul cetatenilor din UE care-si cauta un loc de munca in Marea Britanie a scazut cu mai mult de o treime dupa Brexit, potrivit unui studiu citat de The Guardian.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head