Rishi Sunak centuraPremierul britanic Rishi Sunak, amendat pentru ca nu a purtat centura de siguranta
Premierul britanic Rishi Sunak a fost amendat vineri, 20 ianuarie, de Politia din Lancashire, din cauza nepurtarii centurii de siguranta intr-o masina aflata in miscare, in timp ce se filma intr-o inregistrare video pe care a postat-o pe retele de socializare, relateaza BBC News.

Politia din Lancashire a anuntat ca i-a propus premierului o amenda fixa in anumite conditi - plata in 28 de zile sau contestarea in justitie.
Sunak, in varsta de 42 de ani, si-a cerut scuze in urma acestui incident, recunoscand o ”eroare de judecata.”

Pasagerii prinsi fara centura de siguranta pot fi amendati pe loc cu 100 de lire sterline. Amenda poate ajunge la 500 de lire sterline daca ajunge in instanta cazul.
Daca persoana amendata contesta amenda, politia revizuieste cazul si decide daca sa retraga amenda sau sa prezinte cazul in instanta.

Seful Guvernului de la Londra se afla in Lancashire atunci cand a filmat inregistrarea, in cursul unei vizite in nordul Angliei. Sunak a postat pe Instagram acest clip, in care promova o ”reechilibrare” a cheltuielilor in teritoriu.

Aceasta este a doua oara cand Sunak este amendat in timp ce se afla in Guvern. In aprilie, el a fost amendat, impreuna cu premierul de atunci Boris Johnson si sotia acestuia, Carrie, din cauza incalcarii restrictiilor anti-Covid, in urma participarii la o petrecere de ziua de nastere a sefului sau de atunci, la Downing Street, in iunie 2020, una dintre petrecerile din scandalul ”Partygate”.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head