birou eliberare titluri calatorie londraSpatiu suplimentar temporar, in Londra, pentru eliberarea titlurilor de calatorie pe perioada verii
In ultimul timp se constata o crestere semnificativa a numarului de servicii consulare prestate atat la Sectia Consulara din Londra, cat si la Biroul Consular din Edinburgh.

bancnota 5 lire vecheVechile bancnote de 5 lire sterline au iesit din circulatie
Cumparatorii din Marea Britanie sunt avertizati ca incepand de vineri, 5 mai, vechea bancnota de hartie de 5 lire sterline „va inceta sa mai fie mijloc legal de plata”.

reguli noi soferi uk telegraphSoferii incepatori din UK prinsi ca folosesc telefonul in timp ce conduc raman pe loc fara permis
Soferii incepatori din Marea Britanie care sunt prinsi fie si o singura data folosind telefonul in timp ce conduc isi vor pierde permisul, conform noii legislatii care a intrat in vigoare la 1 martie, informeaza The Telegraph.

moneda lira sterlina ukMarea Britanie va avea o noua moneda de o lira sterlina, cea mai sigura din lume
Trezoreria britanica va pune in circulatie o noua moneda de o lira sterlina. Aceasta va intra pe piata pe 28 de martie, iar moneda cea veche ar urma sa iasa din circulatie pana la mijlocul lunii octombrie.

avion blue airCea mai mare companie aeriana romaneasca inaugureaza un nou zbor spre Anglia
Cea mai mare companie aeriana romaneasca a lansat un nou zbor: Cluj-Birmingham. Aeronavele vor zbura de la Cluj spre Birmingham de trei ori pe saptamana, in zilele de luni, miercuri si vineri.

brexitDreptul de sedere al romanilor in UK dupa Brexit
La aproape patru luni dupa ce Brexit-ul a fost anuntat exista multe incertitudini despre situatia romanilor si a celorlalti migranti europeni rezidenti in UK dupa Brexit.

bancnote noi ukCe bancnote circula, incepand de marti, in Anglia si Tara Galilor
Banca Angliei a introdus, marti, in circulatie primele sale bancnote de plastic, o cupiura de cinci lire sterline, pe care figureaza imaginea fostului premier Winston Churchill, urmand sa ajunga in automatele bancare si bancile din Anglia si Tara Galilor, transmite Reuters.

avion wizz airWizz Air zboara din octombrie din Satu Mare spre Londra
Wizz Air intra pe aeroportul din Satu Mare si lanseaza zboruri spre Londra- Luton incepand cu 31 octombrie, preturile pornind de la 109 lei.

metrou de noapte londraLa Londra se introduce metroul de noapte in weekenduri
Metroul din Londra va circula si noaptea in weekenduri, la un an dupa ce legea a fost propusa. Intarzierea a venit dupa mai multe greve organizate de sindicate impotriva proiectului fostului primar Boris Johnson.

baieti in fuste uk telegraphIn Anglia, baietii vor putea purta fuste iar fetele pantaloni la scoala
80 de scoli de stat din Anglia, dintre care 40 de scoli primare, au introdus politici care le permit baietilor sa poarte fuste, iar fetelor pantaloni. Decizia scolilor a venit dupa ce Guvernul a trimis o directiva prin care cere unitatilor de invatamant sa fie mai deschise cu elevii „trans” sau care se indoiesc de identitatea de gen.

bancnota 5lireNoua bancnota de cinci lire, lansata in Anglia, poarta imaginea lui Winston Churchill
Guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, a prezentat joi noua bancnota de cinci lire sterline, pe care va fi imprimata imaginea lui Sir Winston Churchill, transmit oxfordmail.co.uk si Bloomberg, citate de Agerpres.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head