munca fara acte in ukATENȚIE la anunturile care promit locuri de munca in Marea Britanie „fara acte”!
Consulatul Romaniei la Londra avertizeaza, printr-un anunt postat pe Facebook, cu privire la anunturi de angajare care promit romanilor locuri de munca in Marea Britanie „fara acte”.

Astfel, potrivit sursei citate, romanii pacaliti risca sa ajunga la inchisoare, iar banii castigati din munca ilegala pot fi confiscati de catre autoritati.

Iata mesajul integral al Consulatului General Londra:
„Avand in vedere prezenta in mediul online a unor oferte de locuri de munca ”fara acte„ dorim sa va atragem atentia asupra urmatoarelor aspecte:

- O persoana fara drept de sedere in Regatul Unit este considerata imigrant ilegal si va fi supusa unor consecinte precum retinerea in centre de imigrare si emiterea unui ordin de indepartare. Cazurile agravante de abuzare a legislatiei in domeniul imigratiei pot conduce la urmarire penala cu sentinta pana la maxim 6 luni in stare de detentie si dupa caz, toate castigurile din munca ilegala puse sub sechestru.

- Incepand cu 1 ianuarie 2021, conditiile de intrare si sedere in Regatul Unit s-au schimbat. Pentru a putea munci in Regatul Unit, cetatenii europeni, inclusiv romani, trebuie sa aplice pentru viza de munca anterior deplasarii in acest stat, daca nu au fost eligibili pentru inregistrarea in Schema de rezidenta EUSS (pre-settled/settled). Informatii referitoare la rutele de imigratie in Regatul Unit pot fi accesate la: https://www.gov.uk/browse/visas-immigration/work-visas.

- NU aplicati pentru Schema de rezidenta EUSS daca nu sunteti eligibil, refuzul cererii va poate ingreuna vizitarea Regatului Unit in viitor

- Angajarea unei persoane care nu detine dreptul de munca in Regatul Unit poate atrage consecinte precum plata unei amenzi de pana la 20.000 de lire sterline”.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head