atac podul londreiAtacatorul de pe Podul Londrei fusese condamnat pentru terorism si eliberat conditionat in 2018
Podul Londrei a fost evacuat de politisti, vineri la amiaza, in urma unui incident pe care autoritatile l-au catalogat oficial drept terorist.

Politia a confirmat ca mai multe persoane au fost injunghiate, iar atacatorul a fost impuscat mortal de fortele de ordine. El avea asupra sa un dispozitiv ce parea exploziv, insa ulterior s-a constatat ca era fals.
In urma acestui atac, un barbat si o femeie au murit, iar alte trei persoane sunt spitalizate in stare grava.

Un martor ocular care se afla intr-un autobuz pe pod la acel moment a povestit, pentru BBC, ca a observat ceea ce parea initial a fi o bataie, dupa care si-a dat seama ca erau politisti care se luptau cu un barbat inalt cu barba. A auzit apoi doua sunete ca de foc de arma, dar a observat si un dispozitiv cu electrosocuri si apoi barbatul a cazut la pamant.

"El si-a scos apoi haina si am putut vedea un fel de vesta pe care o purta pe dedesubt iar politistii s-au dat cativa pasi inapoi".

Imagini video postate pe Twitter arata cum un barbat este impuscat de fortele de ordine, in timp ce e intins la pamant si un altul care pare ca face parte din echipa de interventie si fuge dupa ce a luat de pe jos un cutit mare si pare sa ii indemne pe oameni sa se indeparteze pentru siguranta lor.

Atacatorul de la Podul Londrei era un fost detinut condamnat pentru terorism

Barbatul care a ucis doua persoane vineri pe Podul Londrei era Usman Khan, 28 de ani, fost detinut condamnat pentru terorism, a anuntat sambata seful brigazii antiteroriste din Marea Britanie, Neil Basu.

"Acest individ era cunoscut de autoritati, fiind condamnat in 2012 pentru infractiuni teroriste. El a fost eliberat conditionat in decembrie 2018", a declarat Neil Basu intr-un comunicat, informand ca este in curs de desfasurare o perchezitie intr-un loc din comitatul Staffordshire, in centrul Angliei, noteaza AFP.

Anterior, aceeasi agentia nota ca individul era cunoscut de politie si avea legaturi cu "grupari teroriste islamiste".

Boris Johnson vrea ca cei condamnati pentru terorism sa nu mai fie eliberati conditionat

Boris Johnson, prim-ministrul britanic, a declarat sambata ca oamenii condamnati pentru infractiuni legate de terorism nu ar trebui eliberati mai devreme din inchisoare.

Afirmatia lui Johnson vine dupa ce a fost dezvaluit ca atacatorul de vineri, de pe London Bridge, a fost eliberat din inchisoare anul trecut inainte de termen.

Usman Khan a fost condamnat pentru acte de terorism in 2012 si eliberat conditionat in 2018, scrie Reuters.

Potrivit presei britanice, barbatul purta bratara electronica, dupa ce fusese condamnat la 16 ani de inchisoare pentru apartenenta sa la un grup care a vrut sa comita un atentat la Bursa din Londra si sa stabileasca o tabara pentru antrenamente teroriste in Pakistan.
Sursa:Ziare.com, Foto:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head