Londra inundatii dailymailPrimarul Londrei a comunicat ca transportul in comun este afectat de inundatii
Ploile torenţiale insoţite de vânt care s-au abatut peste sud-estul Angliei au provocat duminica seara inundaţii pe strazile Londrei, unde transportul a fost afectat, noteaza AFP.

Serviciile de salvare se confrunta cu "inundaţii puternice" peste tot in capitala britanica, a scris pe Twitter in cursul serii primarul Sadiq Khan. Autobuzele, metrourile şi trenurile sunt afectate, a adaugat el, indemnându-i pe londonezii sa işi verifice itinerariul şi sa evite traversarea zonelor inundate pe jos sau cu maşina.

In sudul capitalei britanice, in apropierea staţiei Queenstown Road, poliţia a blocat traficul pe o artera devenita impracticabila, şoseaua fiind inundata, in special sub podurile feroviare, potrivit unei corespondente a agenţiei France Presse.

Inundaţia a blocat in mijlocul strazii mai multe autobuze roşii cu etaj, unul dintre şoferi povestind AFP ca apa a ajuns la podeaua vehiculului sau. "Este apa peste tot!", a raportat barbatul care s-a prezentat doar cu prenumele, Eric.

Pompierii din Londra au indicat pe Twitter ca au primit aproximativ 300 de apeluri raportând inundaţii in sud-vestul capitalei.

Reprezentantii unui spital din estul capitalei britanice au anuntat ca sectia de primiri urgente este inundata, astfel ca persoanele care aveau nevoie de ingrijiri au fost sfatuite sa mearga la alte unitati medicale. In acelasi timp, un alt spital londonez a ramas fara curent electric si a functionat cu ajutorul generatoarelor.

Serviciul britanic de meteorologie, Met Office, a declanşat o alerta portocalie pentru furtuni la Londra şi zonele invecinate valabila duminica seara, dar furtuni şi ploi torenţiale sunt aşteptate pâna luni in sudul ţarii.
Sursa:Ziare.com, Foto:dailymail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head