trafic persoane londraPerchezitii in Romania si Anglia pentru destructurarea unei grupari specializate in trafic de persoane
Zeci de tinere racolate din Romania au fost exploatate sexual in Londra. Gruparea specializata in trafic de persoane si proxenetism care le-a scos din țara și le-a obligat sa se prostitueze a fost destructurata in urma unor perchezitii simultane in Romania si Anglia.

 Procurorii DIICOT Iasi si politistii au facut joi patru perchezitii in Constanta si Bacau, pentru destructurarea grupului infractional specializat in trafic de persoane, proxenetism in forma continuata si spalare de bani. Concomitent, Politia Metropolitana din Londra a facut 16 perchezitii la imobilele folosite de membrii grupului infractional.

Gruparea a fost constituita in 2013 si a reusit sa recruteze si sa exploateze sexual peste 60 tinere in Londra.

Cum erau alese victimele
In activitatea de recrutare a victimelor, racolatorii se orientau spre tinere carora le lipsea experienta de viata, aveau un nivel scazut de instruire, o stare materiala precara sau se aflau in situatii familiale conflictuale, promitandu-le ca vor obtine sume importante de bani, arata DIICOT.

Tinerele erau recrutate prin inducerea in eroare cu privire la activitatea pe care urmau sa o desfasoare in Marea Britanie sau cu privire la banii pe care ii vor obtine.
Fetele erau cazate initial in locuintele membrilor gruparii din Iasi, Braila si Constanta si apoi duse la Londra de catre membrii gruparii, care le cumparau biletele de calatorie. Ajunse in Londra, tinerele erau cazate in locuinte inchiriate de catre membrii gruparii infractionale, in care se prostituau.

Dupa ce erau forțate sa se prostitueze, prin violențe, amenințari și șantaj, tinerele erau fotografiate in tinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie.
In schimbul serviciilor sexuale, fiecare tanara putea obtine zilnic sume cuprinse intre 500 si 1500 de lire sterline. Membrii gruparii le promiteau o parte din castigurile realizate, insa, in realitate, le dadeau sume infime de bani, impunandu-le cheltuieli exagerate cu privire la cazare, transport, intretinere, hrana, imbracaminte.

In urma perchezitiilor, 20 de persoane au fost retinute in Londra si Iasi, urmand a se obtine mandate europene de arestare.
De asemenea, au fost ridicate sumele de 7000 lire sterline, 12.000 euro, 10.000 lei, dar si 2 autoturisme de lux, laptopuri, telefoane si 300 de grame de cocaina.

Doi dintre liderii gruparii, retinuti in Londra, erau de asemenea cautati in baza unor mandate europene de arestare emise de autoritatile din Romania, fiind cercetati pentru tentativa de omor.
Sursa:a1.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head