Scotland Yard LodraPolitia londoneza a fost victima unui atac cibernetic
Politia Metropolitana din Londra (Met), cunoscuta si sub numele de Scotland Yard, a raportat sambata ca pagina sa web, contul de Twitter si cel de email au fost tinta unui atac cibernetic.

Vineri seara, o serie de mesaje neautorizate, inclusiv unul care solicita eliberarea artistului rap Digga D, au fost trimise de pe contul de Twitter al institutiei, @metpoliceuk, care are peste un milion de followeri, informeaza Press Association si EFE.

Potrivit fortelor de securitate, tweeturile, care au fost deja sterse, contineau un limbaj ofensator, iar mai multe persoane au fost mentionate, printre care rapperul britanic.

Un responsabil al Scotland Yard, Roy Smith, a confirmat accesarea neautorizata a contului de Twitter si a facut apel sa fie ignorate orice mesaje pana cand contul se va afla din nou sub control oficial.

Reluand informatia, abcnews.go.com scrie ca nu este clar daca artistul se afla in prezent in inchisoare, dar el a fost inchis si eliberat de mai multe ori in ultimii ani.

El a provocat controverse in Regatul Unit dupa ce grupul sau, 1011, a primit anul trecut un ordin de comportament penal (Criminal Behaviour Orders, CBO), prin care este obligat ca toata muzica sa sa fie verificata de politia metropolitana inainte de a fi lansata, potrivit The Guardian. Ordinul a starnit o polemica privind cenzura guvernamentala, dar politia sustine ca muzica drill pe care o canta acesta incita la violenta din partea bandelor din Londra.

CBO sunt emise de o instanta penala impotriva persoanelor condamnate pentru o infractiune, pentru a le impiedica sa se angajeze in comportamente antisociale.

Stilul drill este un curent al muzicii hip-hop foarte popular in randul tinerilor din Londra, care a luat nastere in 2010 in sudul Chicago, unul dintre orasele cu cele mai mari rate de infractionalitate din Statele Unite ale Americii - cu zeci de bande de strada, la o populatie de circa 3 milioane de locuitori. Aceasta muzica este definita de un continut liric sumbru, violent si nihilist.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head