stopsuicideO campanie destinata romanilor din Cambridgeshire si Peterborough
Organizatia de caritate CPSL Mind incurajeaza romanii din jurul Peterborough si Cambridgeshire sa aiba grija de sanatatea lor mintala prin mentinerea in contact cu alte persoane si, daca este necesar, cu sprijinul unor linii telefonice gratuite de ajutor specializat.

 Scopul campaniilor Now We're Talking si STOP Suicide lansate doar in randul comunitatii locale romanesti este imbunatatirea sanatatii mintale si, prin urmare, reducerea numarului de sinucideri.

Isabel Cross, Șef de campanii si proiecte comunitare la CPSL Mind declara: Sa vorbim unul cu celalalt. Acum este mai important ca niciodata. Sa pastram legatura. Traim intr-o epoca in care, datorita progresului tehnologic, este foarte usor sa ramanem in contact cu ceilalti si sa vorbim despre problemele si provocarile noastre, iar conversatia obisnuita reduce tensiunea si regleaza emotiile.

De aceea, mai ales acum, in timpul crizei pandemice, cand practic toata lumea se confrunta cu izolare sociala, dificultati financiare, probleme de sanatate, probleme de afaceri, cand anxietatea se intensifica, este foarte important sa pastram legatura cu alte persoane, chiar daca este vorba doar de apel telefonic, apel video in Messenger sau WhatsApp. Hai sa vorbim unul cu celalalt. Sa ne amintim ca solicitarea ajutorului este un semn de putere, nu de slabiciune, adauga Isabel Cross.

Atunci cand conversatia nu este suficienta, CPSL Mind recomanda romanilor din regiunea Peterborough si Cambridgeshire sa contacteze Serviciul NHS First Response (FRS) din Cambridgeshire si Peterborough. Aceasta linie de asistenta ofera asistenta non-stop, sapte zile pe saptamana, 365 de zile pe an in asistenta medicala, consiliere, sprijin si tratament psihiatric. Apeland 111 si selectand optiunea 2, veti fi directionat catre un membru FRS care va examina si discuta nevoile dvs. de sanatate mintala. Aceasta linie este dedicata si persoanelor care se confrunta cu o criza de viata si celor care sunt ingrijorati de oamenii aflati intr-o astfel de situatie.

Daca locuiti in alte regiuni din Marea Britanie si aveti nevoie de sprijin similar, puteti apela Hotline Samaritans la 116 123 (www.samaritans.org).

CPSL Mind a efectuat un studiu de marketing in februarie pe un grup de polonezi, lituanieni si romani, care a aratat ca aceste comunitati se tem sa vorbeasca despre sinucidere, din cauza incertitudinii cu privire la faptul daca o asemenea conversatie deschisa pe acest subiect ar face mai mult rau decat bine, in timp ce o conversatie directa despre gandurile de sinucidere cu cineva care experimenteaza astfel de ganduri pot reduce probabilitatea ca o persoana sa-si ia viata.
De asemenea, studiul a aratat ca nu stim cum sa ne comportam si sa ajutam intr-o situatie in care cineva se poate gandi sa-si puna capat vietii.

Isabel Cross adauga: Contrar credintei populare, cercetarile arata ca o conversatie sincera despre sinucidere nu va impinge pe cineva sa faca acest pas. In situatia in care va temeti ca alte persoane pot avea ganduri de sinucidere, este foarte important sa nu ramaneti indiferent, dar sa discutati cu calm, sugerand o vizita la medicul de familie, folosind linia telefonica gratuita NHS First Response Service apeland numarul 111 si selectand optiunea 2 sau accesand site-ul organizatiei CPSL Mind la adresa: https://www.stopsuicidepledge.org/ro/, care tocmai a fost lansat si in limba romana.

Pe aceasta pagina puteti gasi o lista de semne care sugereaza ca o alta persoana poate gandi sau planifica acest pas, precum si brosuri in limba romana pe aceasta tema, precum si date de contact pentru numeroase organizatii britanice care ofera sprijin in cazul unor probleme emotionale.

Dominika Styś, psihoterapeut polonez care a fost implicat in studiul comunitatii est-europene, precizeaza: Studiul nostru arata ca subiectul sinuciderii este plin de rusine si frica extraordinara, ne este frica sa vorbim deschis pe aceasta tema, frica de evaluarea sociala negativa. Intre timp, doar vorbind cu o alta persoana poate ajuta foarte mult, inclusiv vizitarea ei o poate opri sa faca acest pas tragic.

Campania STOPSuicide recent lansata in randul comunitatii romanesti, a fost organizata cu sprijinul CPSL Mind, Cambridgeshire County Council, Peterborough City Council si sucursala locala NHS, in paralel cu cea de-a doua campanie de informare Now We Talking.

Mai multe informatii despre acest subiect, si in special cum sa aveti grija de voi, de emotiile si gandurile dvs., puteti gasi pe www.keep-your-head.com/now

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head