Boris vaccinBoris Johnson a anuntat ca va testa un sistem de pasapoarte de sanatate pentru a permite reluarea activitatilor foarte afectate de pandemie
Guvernul britanic a anuntat duminica, 4 aprilie, ca intentioneaza sa testeze un sistem de pasapoarte de sanatate in Anglia, de la jumatatea lunii aprilie, pentru a permite reluarea activitatilor foarte afectate de pandemie, cum ar fi meciurile de fotbal si evenimentele din interior, noteaza Le Figaro.

Proiectul va fi detaliat luni, 5 aprilie, de premierul Boris Johnson, care va anunta, de asemenea, noi reguli pentru vacantele in strainatate, interzise cel putin pana pe 17 mai.

”Facem tot ce putem pentru a permite redeschiderea tarii noastre in cel mai sigur mod posibil. Astfel, o ”certificare a statutului Covid”, care indica faptul ca o persoana a fost vaccinata, ca are rezultat negativ la un test pentru coronavirus sau ca are anticorpi, va fi dezvoltata in urmatoarele luni pentru a permite adunari in masa. Nu va fi necesar in transportul public si in magazinele esentiale sau in pub-uri atunci cand se vor redeschide,” a spus Boris Johnson.

Noua teste pilot vor fi lansate de la mijlocul lunii aprilie, in special pentru semifinala si apoi finala Cupei Angliei la fotbal care se va desfasura pe stadionul Wembley, pentru o petrecere intr-un club de noapte si pentru o conferinta a echipei Liverpool. Serviciul de sanatate publica lucreaza la o aplicatie online sau pe hartie, potrivit Downing Street.

Proiectul de ”pasaport de sanatate” a fost intampinat cu ostilitate de peste 70 de deputati britanici din intregul spectru politic, care l-au considerat „discriminatoriu”.

De asemenea, UE a prezentat in martie un proiect de certificat verde, cerut de tari dependente de turism, cum ar fi Grecia, care vrea sa deschida cat mai repede sezonul estival.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head