acces uk postbrexitCine sunt strainii care se vor putea angaja fara restrictii in UK, dupa Brexit
Guvernul premierului Boris Johnson a anuntat duminica un plan pentru facilitarea si accelerarea intrarii celor mai buni cercetatori si oameni de stiinta in Regatul Unit, dupa Brexit.

 Dupa Brexit, care urmeaza sa intre oficial in vigoare vineri, 31 ianuarie, Regatul Unit doreste sa infiinteze un sistem de imigrare care urmeaza sa fie pus in aplicare de la 1 ianuarie 2021, dupa perioada de tranzitie, si vizeaza in special sa restrictioneze intrarile migrantilor necalificati.

''Regatul Unit are o istorie de care sa fim mandri in materie de descoperiri stiintifice, dar pentru a ramane in prim plan si pentru a face fata provocarilor de maine, trebuie sa continuam sa investim in talente si cercetare de ultima ora'', a declarat seful guvernului conservator, potrivit unui comunicat, preluat de Agerpres.
''De aceea, in timp ce parasim UE vreau sa transmit mesajul potrivit caruia Regatul Unit este deschis celor mai talentate minti din lume si este pregatit sa le sustina pentru a-si transforma ideile in realitate'', a adaugat el.

Dispozitivul, anuntat duminica, care urmeaza sa fie operational la 20 februarie, vizeaza sa permita programelor de cercetare din Regatul Unit sa recruteze cele mai bune talente prin accelerarea procedurii de viza, asigurandu-le accesul deplin la piata locurilor de munca.

Saptamana trecuta, ministrul britanic de Interne, Priti Patel, declara ca Regatul Unit trebuie sa adopte un nou sistem de imigratie pe puncte, asemanator celui australian.
Conform presei britanice, Priti Patel va cere guvernului condus de Boris Johnson ca un astfel de sistem sa fie adoptat cu doi ani mai devreme decat se intentiona initial, astfel incat sa intre in vigoare odata cu incheierea tranzitiei post-Brexit, la 31 decembrie 2020.
De asemenea, in virtutea unui asemenea sistem, Priti Patel doreste sa se asigure ca pana la aceasta data vor fi instituite restrictiile asupra accesului imigrantilor slab calificati.

''Mediul de afaceri trebuie sa fie pregatit ca imigratia necontrolata a lucratorilor slab calificati sa inceteze anul acesta'', a declarat o sursa guvernamentala publicatiei Daily Express. ''Exista o tendinta clara a lucratorilor talentati si calificati din lumea intreaga sa vina in Regatul Unit, dar trebuie de asemenea sa vedem o diminuare a numarului lucratorilor necalificati care intra in Regatul Unit'', adauga sursa citata.

Conform sistemului pe puncte practicat in Australia, acordarea vizelor imigrantilor care doresc sa se angajeze in aceasta tara se face pe baza unei evaluari ce tine cont de nevoile de forta de munca ale Australiei, fiind avute in vedere criterii relevante precum nivelul de educatie, cunoasterea limbii engleze sau experienta profesionala, in final solicitantul primind viza daca atinge un anumit punctaj minim.

Premierul Boris Johnson a declarat anterior ca prin aplicarea unei asemenea scheme in Regatul Unit se va asigura ca imigrantii slab calificati sa poata veni in aceasta tara numai in situatia unei crize de forta de munca in anumite sectoare precise.
Sursa:incont.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head