may in parlamentul britanicTheresa May vorbeste despre o catastrofa, dupa noua respingere a Brexitului
Theresa May si-a exprimat vineri ”regretul profund cu privire la faptul ca aceasta Camera (a Comunelor) a fost incapabila sa sustina iesirea din Uniunea Europeana in mod ordonat”, relateaza BBC News.

”Implicatiile sunt grave”, a subliniat premierul britanic. ”Implicit, Regatul Unit trebuie sa paraseasca (UE) la 12 aprilie - in doar 14 zile”, a adaugat ea, scrie news.ro.

Orice scenariu ”aproape sigur implica faptul ca regatului Unit sa i se ceara sa organizeze alegeri parlamentare europene”, a adaugat ea.
”Ma tem ca am ajuns la limita acestui proces in Camera Comunelor”, a subliniat May.
Ea a estimat ca este aproape sigur ca vor avea loc alegeri europene in Regatul Unit.

Sefa guvernului britanic a anuntat ca luni, 1 aprilie, Camera Comunelor va continua dezbaterile pentru a vedea daca exista o majoritate stabila pentru o anume alternativa cu privire la viitoarea relatie dintre Londra si UE.

''Desigur, toate optiunile vor necesita acordul de retragere. Domnule presedinte, ma tem ca ne apropiem de limitele acestui proces in Camera Comunelor. Aceasta Camera a respins ''No Deal'' si a respins ''No Brexit''. Miercuri ea a respins toate variantele de acord aflate pe masa. Iar astazi a respins aprobarea doar a acordului de retragere si continuarea unui proces cu privire la viitor. Acest guvern va continua sa pledeze pentru un Brexit ordonat, asa cum cere rezultatul referendumului'' din 2016, a incheiat premierul britanic.
Sursa:stiripesurse.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head