arafat si costacheA fost confirmat primul caz de coronavirus in Romania
Ministrul Sanatatii, Victor Costache, si Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), au anuntat, miercuri seara, ca a fost confirmat un prim caz de coronavirus in Romania.

 Initial, informatia a aparut pe surse, apoi a fost rapid confirmata de secretari de stat din Ministerul Sanatatii. MAI a anuntat cu putin timp inainte de ora 23:00 ca va avea loc o conferinta de presa la sediul ministerului, insa in loc sa inceapa la fix, aceasta a inceput cu 35 de minute mai tarziu.

La conferinta a fost prezent si ministrul de Interne, Marcel Vela, dar acesta nu a dat declaratii.

"Suntem, din pacate, in masura sa anuntam ca in urma testarii din judetul Gorj la persoanele care au intrat in contact cu cetateanul italian avem primul caz confirmat de covid-19. Barbatul este dintr-o localitate din Gorj. Dupa ce ajunge la Bucuresti, el va intra pe schema de tratament. Starea barbatului este buna, nu manifesta simptome.

Nu trebuie sa ne alarmam. Este o persoana asimptomatica", a anuntat, miercuri seara, Victor Costache, ministrul Sanatatii.

Costache a mai spus ca in zona din care provine barbatul sunt in lucru 33 de teste, iar rezultatele "vor fi comunicate imediat" cum vor fi gata.

Raed Arafat a precizat ca barbatul infectat va ajunge, joi dimineata, in Capitala, unde va fi internat la Institutul Matei Bals.

"Este un singur caz confirmat. Pacientul este intr-o stare buna in acest moment. Nu prezinta simptome, febra, tuse. Astea sunt informatiile pe care le avem. Totusi, faptul ca este pozitiv inseamna ca va fi transferat la spital. Un echipaj ISU Dolj cu autospeciala pregatita cu izoleta a plecat de la Craiova, pentru preluarea persoanei de la domiciliu si transportul in siguranta pana la Institutul Matei Bals", a spus, la randul sau, seful DSU.

Arafat a mai spus ca barbatul locuia cu alte 7 persoane care, in acest moment, sunt izolate la domiciliu.
Sursa:Ziare,com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head