statistici home officeHome Office continua sa proceseze cererile de rezidenta (EU Settlement Scheme) dupa data limita de depunere a dosarelor
Pana la termenul-limita de 30 iunie 2021, numarul cetatenilor romani care au depus cereri de rezidenta in Marea Britanie, a ajuns la 1.067.200, ocupand locul al doilea, dupa polonezi care au inregistrat 1.091.500 de cereri, potrivit datelor publicate joi de Ministerul britanic al Internelor.

Primele statistici care au fost publicate joi confirma ca peste 1 milion de romani au aplicat pentru Eu Settlement Scheme. Romanii si polonezii au peste 1 milion de cetateni care au aplicat pentru statutul de pre-settled sau settled status, urmati, surprinzator, de italieni care au inregistrat peste 545.000 cereri.
Dupa data limita de 30 iunie au mai fost primite peste 50 de mii de cereri din partea cetatenilor europeni si a membrilor de familie ai acestora.

Conform comunicatului de presa al Home Office de joi, Home Office ii incurajeaza in continuare pe cei eligibili sa depuna aplicatia pentru EU Settlement cat mai repede posibil, confirmand ca drepturile acestora de sedere in UK vor fi protejate astfel pana cand aplicatia va fi decisa.

Ministrul pentru Imigratie din cadrul Home Office Kevin Foster a transmis:
"Sunt incantat ca in continuare mii de cetateni europeni si-au asigurat statutul de sedere prin schema noastra EU Settlement Scheme si continuam sa procesam cat de repede posibil aplicatiile primite. Cetatenii europeni aflati in Marea Britanie pot sa depuna inca o cerere pentru a isi securiza drepturile si pentru a se alatura milioanelor de cetateni europeni care au primit statutul de sedere legal in UK prin schema EUSS (Pre-settled sau Settled Status)”.

Datorita unui volum extrem de ridicat de aplicatii inregistrate inainte de data limita de aplicare ( 30 iunie) guvernul a actionat pentru a solutiona aplicatiile primite cat mai repede posibil. Astfel Home Office si-a marit echipa de procesare a dosarelor.Majoritatea cazurilor care nu sunt complexe pot fi solutionate in termenul de 5 zile lucratoare.

Home Office accepta in continuare aplicatii intarziate pentru cazurile in care exista motive intemeiate pentru cei care aplica. Abordarea guvernamentala este una pragmatica, se transmite in comunicatul de presa al Home Office, cautandu-se motive pentru a accepta cererile si nu pentru a le refuza.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head