mesaj anti romaniUn roman se intreaba cum ar fi daca imigrantii din state UE aflati in UK ar face o greva de o zi ?
Un roman care lucreaza in Marea Britanie se declara ingrijorat de modul cum a fost intampinat de colegii englezi a doua zi dupa ce britanicii au votat majoritar pentru ca tara lor sa paraseasca Uniunea Europeana.

Romanul din Marea Britanie a fost intampinat vineri dimineata de colegii englezi cu o pancarta pe care era urmatorul mesaj aflat la intrarea principala: "BRITISH PASSPORT HOLDERS ONLY. ALL EU MEMBERS FUCK OFF. THE CHANELL IS THAT WAY! – Doar pentru posesorii de pasapoarte britanice. Toti membrii UE plecati dracului! Canalul este in partea aia!", potrivit voceatransilvaniei.ro.

"Inca de la primele rezultate de aseara, am inceput sa primesc mesaje de ingrijorare de la romanii din Marea Britanie. Unul dintre aceste mesaje m-a enervat cel mai tare, pentru ca asa au fost intampinati niste muncitori est-europeni azi dimineata la munca. (...) Este o ironie deplasata, chiar si intre colegi. Nu este nici macar umor negru, ci mai degraba ceva ce ascunde o atitudine periculoasa fata de muncitorii calificati din Europa de est. (...) De acum incolo, aceste tendinte s-ar putea agrava, asa ca a venit vremea sa actionam sub semnul Solidaritatii", a declarat Nicolae Daniel Popescu, manager la agentia nationala guvernamentala britanica pentru recunoasterea si echivalarea diplomelor de studii si a certificatelor de calificare profesionala.

Cum ar fi daca imigrantii din state UE aflati in UK ar face o greva de o zi ?

"Cred ca ar fi benefic ca noi, romanii, polonezii, ungurii, bulgarii, toti emigrantii sa nu lucram o zi in UK. Nici in constructii, nici in consultanta, nici ca soferi, doctori, sa nu facem nimic! Sa vedem ce se intampla in acea zi ...asta ar fi meritat Marea Britanie azi!", a spus si Horea Irimie, un roman orginar din Sebes, stabilit in Marea Britanie.

Aproximativ trei milioane de cetaţeni din alte state UE, inclusiv cateva sute de mii de romani, locuiesc in Marea Britanie. Polonezii sunt cei mai numeroşi dintre aceştia, urmaţi de irlandezi şi germani (301.000), conform celor mai recente date disponibile de la Biroul Naţional de Statistica, informeaza cotidianul The Guardian.
Sursa:dcnews.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head