seminar scotiaSeminar gratuit de informare pentru romanii din Scotia
La data de 3 iulie a.c., incepand cu ora 12.45, organizatia "Romani in UK" impreuna cu Ethnic Minorities Centre din Glasgow organizeaza cea de-a patra editie a seminarului de informare "O mana de ajutor" pe teme de mare interes pentru comunitatea romaneasca.

Seminarul va avea loc la biserica ortodoxa romana din Glasgow, la 111 Killing Street, G32 9AH si este organizat cu sprijinul Sectiei consulare a Romaniei din Edinburgh, al parohiei ortodoxe romane din Glasgow si al RPRS (Reteaua Profesionistilor Romani din Strainatate).

Dupa succesul ultimei editii a seminarului "O mana de ajutor " din Londra, desfasurat la data de 22 mai a.c. organizatorii au decis organizarea unor editii speciale ale acestui seminar in comunitati importante de romani din afara Londrei. Primul eveniment de acest tip va avea loc in Scotia, in orasul Glasgow.

Evenimentul consta intr-o serie de prezentari si discutii avand ca teme:
MUNCA in Marea Britanie (drepturi de munca, dispute la locul de munca, gasirea unui loc de munca, imbunatatirea vietii prin schimbarea locului de munca si recalificarea),

REZIDENTA in Marea Britanie (cum iti demonstrezi dreptul de sedere, confirmare a rezidentei prin documentele emise de Home Office),

EDUCATIE (procedura de echivalare a studiilor, cursuri de calificare in diferite domenii pentru adulti),

PROTECTIA COPILULUI (sistemul de protectie a drepturilor copilului din Marea Britanie si colaborarea cu serviciile sociale). Vor fi, de asemenea, prezentate activitatile mai multor organizatii britanice care pot sa ofere sprijin si ajutor gratuit cetatenilor romani.

CONSILIERE GRATUITA – informatii despre organizatii care ofera consiliere gratuita in mai multe domenii, inclusive in limba romana

DREPTURI DE IMIGRARE ALE CETATENILOR UE – drepturi de care beneficiezi in domenii diferite prin statutul de cetatean UE

SPRIJIN CONSULAR- informatii utile despre serviciile pe care sectia consulara a Romaniei in Edinburgh le pune la dispozitia cetatenilor romani din Scotia

PROIECTUL LIVING RIGHTS – un proiect de informare la care participa Ethnic Minorities Law Centre din Glasgow finantat de UE

Printre vorbitorii confirmati pana in prezent la eveniment mentionam: Olawale OLabamiji (avocat expert in cadrul Ethnic Minorities Law Centre), dr. Mihai Delcea (seful sectiei consulare a Romaniei din Edinburgh), Cristina Irimie (director editorial al organizatiei Romani in UK si CEO al firmelor Brit-RO Consultancy), Nicolae Daniel Popescu (expert echivalari diplome UK Naric si fondator al RPRS), Mihai Ciuca (campion al comunitatilor entice in cadrul Ethnic Minorities Law Centre ), Daniel Furculesteanu (voluntar Romani in UK, trainer cursuri profesionale de scurta durata pentru adulti).

Pentru a participa, trimiteti un SMS cu numele dumneavoastra la numarul de telefon 0746 785 5643 sau un email la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..
Inregistrarea, in prealabil,este o conditie a participarii.
Pentru a consulta informatii suplimentare privind temele discutate si modul de inscriere, accesati website-urile Romani in UK: www.romaninuk.net sau www.romani.co.uk.

Organizatia Romani In UK publica si detine website-ul www.romani.co.uk, publicatia online Roman in UK, newsletter-ul Romani in UK si ghidul Romanului in UK. Obiectivele principale ale organizatiei “Romani in UK“ sunt de a informa, sustine si promova comunitatea romaneasca din UK. De asemenea organizatia "Romani in UK" faciliteaza, prin proiectele pe care le desfasoara, integrarea romanilor in societatea britanica printr-o adecvata si ampla informare.
Acest eveniment este sponsorizat de firma de recrutare, consultanta, contabilitate si training Brit-Ro Consultancy, cu sedii la Alba-Iulia si Londra.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head