Romania Franta EuroRomania, invinsa pe final de Franta in primul meci de la EURO 2016
Nationala de fotbal a Romaniei a debutat cu o infrangere la limita la Campionatul European. "Tricolorii" s-au inclinat in fata Frantei cu scorul de 2-1. Golul victoriei a fost inscris de francezi pe final, cu un sut superb reusit de Payet.

Baietii lui Anghel Iordanescu au inceput partida de pe Stade de France nesperat de bine, Bogdan Stancu sutand violent in Lloris din cinci metri, dupa o centrare foarte buna a lui Stanciu.

Francezii au iesit imediat la joc si au avut si ei doua sanse mari. Mai intai, Giroud a trimis pe langa poarta noastra pentru ca apoi Griezmann sa loveasca bara.

Romania si-a revenit destul de repede dupa foringul gazdelor si a reusit sa echilibreze partida, blocand cele mai multe actiuni ofensive ale adversarilor.

Pana la pauza, francezii au mai avut doua sanse mari prin aceiasi Griezmann, care a sutat putin pe langa poarta, si Giroud, care a trimis cu capul la o palma peste transversala.

Partea secunda a inceput cu o noua mare ocazie a Romaniei, Stanciu gasindu-l excelent pe Stancu in careul advers, insa atacantul nostru a reluat slab, pe langa poarta, dintr-o pozitie foarte buna.

Au urmat doua sanse bune pentru gazde, pentru ca apoi Giroud sa deschida scorul. A fost o centrare la care Tatarusanu a iesit prost, s-a ciocnit de atacantul francez, care apoi a trimis balonul in plasa. Portarul nostru a acuzat un fault in atac, insa arbitrul a validat reusita.

Egalarea a venit destul de repede, Bogdan Stancu transformand fara emotii un penalti scos foarte bine de Stanciu.

Din pacate pentru noi, evolutia neasteptat de buna a Romaniei s-a incheiat cu o infrangere. Omul meciului, Payet, a inscris golul victoriei pentru Franta cu un sut fabulos in minutul 88, catapultand balonul la vinclu.

Pentru Romania urmeaza acum meciurile cu Elvetia si Albania, insa premisele sunt foarte bune daca vom reusi sa ne mentinem la acest nivel.

Explicatiile lui Iordanescu dupa infrangerea Romaniei de la EURO 2016
Selectionerul Anghel Iordanescu a oferit primele explicatii dupa infrangerea suferita de Romania in primul meci de la Euro 2016.

"Generalul" a remarcat jocul bun facut de echipa noastra, mai ales din punct de vedere tactic, si pune rezultatul pe seama ghinionului.

"As vrea sa remarc faptul ca am facut un meci bun, un meci in care am avut momente bune, dar si mai putin bune. Am inceput bine, am avut o buna organizare si o buna disciplina tactica si, poate ca daca marcam, lucrurile erau altfel. Apoi am cedat putin mijlocul.

Am inceput bine si repriza secunda cu o ocazie rarisima a a lui Stancu si iarasi spun ca daca marcam lucrurile ar fi stat altfel", a spus Iordanescu la DolceSport.

Selectionerul a dezvaluit ca "tricolorii" sunt destul de afectati de rezultat.

"Este greu si dureros sa pierzi in minutul 88. Vreau sa ii felicit pe jucatorii mei pentru ca au respectat planul tactic si pentru daruire.

Este greu sa-i fac pe jucatori sa ridice capul din pamanr, toti sufera in vestiar. Daca noi reuseam sa marcam la acea ocazie a lui Stancu lucrurile stateau altfel."
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head