bresa securitate uk bbcAproape 6 milioane de carduri au fost afectate, la cel mai mare retailer din UK
Compania Dixons Carphone a recunoscut ca a fost victima unui atac cibernetic ce a afectat 5,8 milioane de carduri si datele personale a 1,2 milioane de persoane, potrivit BBC.

 Compania investigheaza atacul, care a inceput inca din luna iulie a anului trecut.

Dixons Carphone anunta ca nu are pana acum dovezi ca oricare dintre carduri a fost utilizat in mod fraudulos in urma atacului cibernetic.
A avut loc „o incercare de a compromite” 5,8 milioane de carduri de credit si de debit, insa doar datele de pe 105.000 de carduri ce nu aveau protectie speciala, au fost afectate, transmite compania.
Hackerii au incercat sa obtina acces la unul dintre sistemele de procesare ale magazinelor Currys PC World si Dixons Travel.

Un purtator de cuvant al Centrului National pentru Securitate Cibernetica a anuntat ca „lucreaza impreuna cu Dixons Carphone si alte agentii pentru a intelege cum a afectat acest atac oamenii din Marea Britanie si pentru a oferi consultanta”.
Dixons Carphone a fost victima unui alt atac cibernetic in 2015, in urma caruia a fost amendata de Comisia de Informatii din Marea Britanie, cu 400.000 de lire sterline. Autoritatea va analiza si acest incident.

Potrivit declaratiilor companiei, cele 1,2 milioane de date personale accesate de hackeri erau informatii non-financiare, precum nume, adrese si adrese de e-mail.
Alex Baldock, executivul Dixons Carphone, transmite ca este „extrem de dezamagit” de bresa de securitate si ca „ii pare rau pentru orice suparare provocata”.
„Protejarea datelor noastre trebuie sa fie in centrul businessului nostru, si am dat gres aici (...) Am luat actiuni pentru a opri orice acces neautorizat si chiar daca nu avem dovezi ca s-a produs o frauda ca rezultat al a acestor incidente, luam aceasta situatie drept extrem de importanta”, spune Baldock.

Luna trecuta, compania a anuntat ca va avea o scadere semnificativa a profitului pe anul acesta si ca va inchide 92 dintre cele peste 700 de magazine Carphone Warehouse.
Actiunile Dixons Carphone se tranzactionau vineri la ora 14.00 la 2,62 dolari per actiune pe Bursa din Londra, in scadere cu 2,2% de la inceputul zilei.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head