fShare
39

val violente londra bbcValul de atacuri de strada din Londra loveste mai ales copiii
Spitalele din Londra seamana cu cele dintr-o zona de razboi, ca urmare a valului de violenta care face ravagii in orasul lui Sadiq Khan.

 Afirmatia socanta de mai sus ii apartine medicului chirurg Mark Griffiths, chirurg sef la clinica Barts Health NHS Trust din East London. El spune ca ranile provocate de arme de foc si de cutit s-au transformat dintr-o „nisa”, mica parte a slujbei sale dintr-o zi, intr-o zi intreaga de munca, precizand ca tot mai multe victime sunt copii.

Declaratiile de joi ale lui Griffiths la programul Today de la BBC vin dupa inca o noapte insangerata in Londra, in care au fost injunghiati doi barbati, dupa ce, cu doua nopti mai devreme, un adolescent de 16 ani fusese injughiat mortal, iar o fata de 17 ani a fost impuscata dintr-o masina in miscare.
„Unii dintre colegii mei militari au spus ca exercitarea profesiei lor aici este similara cu cea de la Camp Bastion (tabara a trupelor britanice din Afganistan – n.r.).”, a explicat Griffiths la BBC.

„Inainte aveam de-a face cu victime in jur de 20 de ani. Acum, ele sunt adesea adolescenti; am internat inclusiv copii in uniforme de scoala cu rani de cutit sau de arma de foc”, a continuat Griffiths.

Și doctorul a accentuat: „Daca acum cinci sau sase ani, injunghierea unui copil ar fi fost privita ca o oroare, acum a ajuns ceva normal.”
Și mai departe: „Oamenii se asteapta sa vada oameni ucisi zilnic. Publicul care nu este implicat in bandele violente lasa sa treaca aceste fapte fara sa comenteze si astfel avem societatea pe care o meritam, pentru ca ignoram violenta.”

Sadiq Khan primarul laburist al Londrei a raspuns ca vinovati pentru acest val de violente sunt conservatorii, pentru ca au taiat din bugetele politiei.
Sursa:evz.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head