fShare
27

cabina mobila betivi uk"Cabine pentru betivi" ar putea fi amenajate peste tot, in Marea Britanie
Britanicii beau mult de Craciun si de Revelion, iar sistemul medical din Regatul Unit este impovarat de ingrijirile pe care trebuie sa le acorde petrecaretilor care dau pe gat prea multe pahare. Asa a aparut ideea amenajarii, la nivel national, a "cabinelor pentru betivi".

 

In contextul cresterii considerabile a numarului de spitalizari cauzate de consumul exagerat de alcool, reprezentantii National Health System (NHS) au anuntat ca vor sa incerce acest sistem. "Cabinele mobile pentru betivi" ar urma sa fie puncte in care persoanele aflate sub influenta alcoolului sa primeasca ajutor. Se urmareste astfel decongestionarea unitatilor de primiri urgente si a salilor de asteptare a spitalelor.

"Zone supravegheate in care petrecaretii care au consumat alcool in exces pot fi verificati si pot chiar sa doarma daca este necesar acest lucru, in loc sa se accidenteze, sunt deja utilizate in anumite regiuni, precum Newcastle, Bristol, Manchester si Cardiff", au transmis reprezentantii NHS.

Decizia prin care autoritatile britanice vor stabili daca doresc sa transforme acest program insolit intr-o procedura de rutina in perioada sarbatorilor de iarna va fi luata anul viitor.

Potrivit NHS intre 12 si 15 procente din totalul internarilor in sectiile de urgente medicale sunt asociate cu consumul de alcool. Procent ajunge insa la 70% pe durata sarbatorilor de iarna.

"Sincer, e un act de egoism atunci cand paramedicii de pe ambulante si surorile medicale din centrele de urgente trebuie sa fie distrasi de la munca lor pentru a avea grija de petrecareti aflati in stare de ebrietate", a declarat Simon Stevens, directorul executiv al NHS.

"NHS nu vine de la National Hangover Service (Serviciul national de tratare a mahmurelii) ", a reamintit, in gluma, Simon Steven. Acesta a mai spus si ca de multe ori pacientii bauti sunt agresivi cu personalul medical.
Sursa:Ziare.com, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head