fShare
12

suspecti arestati ukPatru barbati au fost arestati in Marea Britanie, fiind suspectati ca ar comite acte de terorism
Patru barbati au fost arestati, marti, fiind suspectati ca ar comiteacte de terorism, in urma investigatiilor efectuate de autoritatile din comitatele Yorkshire si Derbyshire, situate in Marea Britanie, informeaza site-ul postului BBC.

 

Trei dintre ei, in varsta de 22 de ani, 36 de ani si 41 de ani, au fost arestati de ofiterii britanici in orasul Sheffield. Cel de al patrulea, in varsta de 31 de ani, a fost arestat in Chesterfield. Locuintele celor patru barbati sunt perchezitionate de autoritati.
Toti cei patru au fost retinuti sub suspiciunea de a fi implicati in comiterea, pregatirea si instigarea la acte de terorism, in conformitate cu legea britanica din anul 2000 privind terorismul.

Barbatii au fost ridicati si dusi la sectia din vestul regiunii Yorkshire. Arestarile au fost conduse de serviciile de informatii si pregatite ca o parte a investigatiei desfasurate de Unitatea nord-estica pentru Combaterea Terorismului, au informat oficiali din politie.

Cativa locuitori din zona au declarat ca au auzit sunetul unei explozii in timp ce politia a intrat in locuinta unuia dintre cei retinuti, insa un oficial al Unitatii pentru Combaterea Terorismului a declarat ca nu este vorba despre o explozie.
"Publicul ar fi putut auzi o bubuitura puternica in acel moment, insa nu a fost o explozie. Este o parte din metoda de a intra in locuinta", a informat oficialul.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head