fShare
19

Canary Wharf LondraBancile afectate de iesirea Marii Britanii din UE incep sa transfere angajati peste hotare
In timp ce politicienii britanici se lupta sa ajunga in 2018 la un acord care va reduce ingrijorarile mediului de afaceri cu privire la Brexit, pentru unele industrii acest acord va veni prea tarziu, informeaza Bloomberg, preluat de Agerpres.

 

Potrivit unor surse din mediul bancar citate de Bloomberg, in absenta unor modificari spectaculoase, marile banci globale vor incepe sa isi puna in aplicare planurile de relocare la inceputul anului urmator, pentru a fi sigure ca vor avea noi birouri in interiorul Uniunii Europene in momentul in care Marea Britanie va iesi din blocul comunitar.
"Daca la inceputul anului urmator nu vom avea o directie clara a negocierilor, cred ca jucatorii din industria bancara vor trebui sa ia decizii", a declarat directorul general adjunct de la Société Générale, Severin Cabannes, adaugand ca banca intentioneaza sa creeze 300 de noi locuri de munca la Paris.

In conditiile in care negocierile cu privire la Brexit par blocate pentru mai multe luni, o serie de banci precum Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, UBS Group si Royal Bank of Scotland Group vor incepe sa mute angajati, infrastructura si capital spre noile birouri din blocul comunitar in primul trimestru al anului urmator, au declarat sursele citate de Bloomberg.
"Chiar la inceputul anului urmator trebuie sa avem o viziune foarte clara cu privire la ceea ce se va intampla", a declarat directorul de reglementare de la Deutsche Bank, Sylvie Matherat. Potrivit acesteia, daca nu se va ajunge in curand la un acord cu privire la Brexit, bancile vor trebui sa se pregateasca pentru cel mai pesimist scenariu.

Un numar de aproximativ 20 de banci sunt deja in discutii avansate cu organismele de reglementare din UE pentru obtinerea autorizatiilor de functionare. Bank of America, Goldman Sachs si Morgan Stanley au semnat contracte pentru inchirierea de spatii de birouri si alte zece firme cauta noii sedii in UE.
Potrivit surselor citate de Bloomberg, in prima faza bancile vor muta doar cateva sute de locuri de munca, de la Londra spre orase precum Frankfurt, Paris si Dublin, insa numarul final ar putea sa atinga cateva zeci de mii in functie de rezultatul final al negocierilor.

Sam Woods, directorul Autoritatii de reglementare prudentiala din cadrul Bancii Angliei, a estimat ca Marea Britanie ar putea pierde pana la 75.000 de locuri de munca in sectorul bancar si al asigurarilor daca iese din UE fara un acord.
Sursa:incont.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head