fShare
6

aeroport heathrow londraAncheta la aeroportul Heathrow dupa ce un stick cu informatii despre securitate a fost gasit pe strada
Aerportul Heathrow din Londra a anuntat duminica lansare unei anchete interne dupa ce un stick USB care continea documente confindentiale a fost gasit in plina strada, incident care ameninta securitatea celui mai mare aeroport din Europa, relateaza AFP.

 

Stick-ul a fost gasit de un barbat pe un trotuar, in vestul Londrei. Conectandu-l la un computer, barbatul a descoperit 76 de dosare confidentiale (harti, fisiere video, documente), inclusiv informatii referitoare la rute parcurse de regina Marii Britanii sau de ministri si demnitarii straini precum si la masurile de securitate puse in aplicare atunci cand acestia au venit pe aeroport. Persoana in cauza a anuntat ziarul Sunday Mirror, care relateaza cazul, insa nu indica exact cand a fost gasit stick-ul USB.

Printre documentele gasite figureaza si tipurile de ID-uri necesare pentru a accesa zone restrictionate, locatia camerelor de supraveghere precum si programul patrulelor pentru a proteja locatia de atacuri teroriste, potrivit ziarului citat.

„Am analizat toate planurile noastre de securitate si suntem convinsi ca Heathrow ramane in siguranta. Am lansat, de asemenea, o ancheta interna pentru a intelege cum s-a intamplat acest lucru si luam masuri pentru a preveni un eveniment similar in viitor”, a declarat o purtatoare de cuvant a aeroportului, contactata de AFP.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head