Mark GarnierUn ministru britanic e anchetat dupa ce i-a cerut secretarei sa cumpere jucarii sexuale
Guvernul britanic a anuntat duminica deschiderea unei anchete privind fapte ale ministrului pentru Comert International, care a recunoscut ca i-a cerut secretarei sa cumpere jucarii sexuale, intr-un moment in care mai multi oameni politici sunt acuzati ca au avut atitudini necorespunzatoare fata de colaboratoarele lor.

 

Ministrul Mark Garnier, care este si deputat al Partidului Conservator, a recunoscut duminica pentru publicatia The Mail on Sunday ca i-a pus secretarei sale o porecla cu caracter sexual si ca i-a dat bani pentru a cumpara doua jucarii sexuale, afirmand insa ca acest lucru "nu a constituit deloc un act de hartuire sexuala".

A fost deschisa o ancheta pentru a stabili daca a fost incalcat codul de conduita al ministrilor, a anuntat ministrul Sanatatii, Jeremy Hunt, la BBC 1.

El a adaugat ca prim-ministrul Theresa May ii va scrie presedintelui parlamentului, John Bercow, in legatura cu acuzatiile de hartuire si de agresiune sexuala impotriva mai multor alesi.

Conform presei britanice, cel putin patru deputati sunt vizati de aceste acuzatii care au fost calificate ca fiind "profund ingrijoratoare" de catre o purtatoare de cuvant a premierului.

Guvernul a anuntat ca vor fi luate "masuri severe" impotriva ministrilor care au avut un comportament necorespunzator.

Duminica, fostul ministru conservator Stephen Crabb a recunoscut de altfel ca a trimis mesaje "explicite" unei tinere de 19 ani pe care a primit-o la un interviu de angajare in 2013. Stephen Crabb a fost nevoit sa demisioneze anul trecut dupa un incident de acelasi fel.

"Daca aceste povesti sunt adevarate, atunci, evident, sunt complet inacceptabile", a reactionat ministrul Sanatatii la BBC 1.

"Sunt parinti ale caror fiice studiaza politica in speranta ca vor obtine un post la Westminster, iar ei trebuie sa fie siguri ca daca obtin postul, fetele lor nu vor fi victimele unor astfel de comportamente", a adaugat el.

Sambata, liderul laburistilor, Jeremy Corbyn, a afirmat ca "pe culoarele puterii, deci inclusiv la Westminster, exista si prospera o cultura degradanta, o cultura care a tolerat violentele impotriva femeilor de mult prea mult timp".
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head