mayProgramul prezentat de noul guvern britanic, votat in Camera Comunelor
Programul pentru urmatorii doi ani, prezentat de guvernul de la Londra condus de Theresa May, a fost aprobat joi, in Camera Comunelor, cu voturile conservatorilor si partenerilor lor din Partidul Unionist Democrat (DUP) nord-irlandez.

 

Acesta a fost un prim test major in Parlament al noului executiv, scrie Reuters.
Masurile propuse, printre care numeroasele proiecte legislative privind Brexitul, s-au regasit in discursul citit de regina Elisabeta a II-a in deschiderea noii sesiuni a parlamentului de la Londra din urma cu o saptamana si au fost adoptate cu 323 voturi pentru si 309 impotriva.

Programul noului guvern May, care a pierdut majoritatea absoluta la alegerile din 8 iunie, a fost votat gratie sprijinului celor zece parlamentari ai DUP, formatiune care luni a acceptat sa sustina noul guvern britanic in schimbul unei finantari suplimentare acordate Irlandei de Nord, scrie Agerpres.
Theresa May a fost nevoita sa-si scurteze o vizita la Berlin, iar ministrul Apararii, Michael Fallon, a plecat de la Bruxelles, pentru a participa la votul de la Londra, subliniind pozitia precara a executivului dupa pierderea majoritatii absolute in alegerile anticipate convocate chiar de premierul britanic.
Sursa:dcnews.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head