mars pentru europa londra mirror50.000 de britanici au demonstrat in strada pentru ramanerea in UE
50.000 de britanici din toata tara au iesit in strada, sambata, la Londra, intr-un "mars al Europei" catre Parlament, al doilea organizat in aceasta saptamana. Protestele sunt provocate de rezultatele referendumului din 23 iunie, cand britanicii au decis iesirea tarii din UE.

Manifestantii s-au intalnit in Park Lane la ora locala 11.00 (13.00, ora Romaniei), fiind imbracati in culorile aflate pe steagul UE: albastru si auriu, informeaza Mirror.

Au mers apoi catre Piata Parlamentului, trecand si pe langa biroul premierului, in Downing Street, unde au poposit pentru scurta vreme, intreband retoric care e directia in care merge tara.

Coloana de oameni masurand mai multi kilometri, in majoritate tineri, a ajuns la Piata Parlamentului, unde s-a format o multime impresionanta si pestrita. Aici personalitati din toate domeniile, dar si simpli anonimi au tinut discursuri inflacarate. Un jurnalist a adus in discutie cazul unei fetite din Romania, care de cand au fost anuntate rezultatele votului de la referendum, nu a mai iesit din casa de frica, in contextul in care atacurile rasiste s-au inmultit in ultima perioada.

A fost un eveniment fara incidente, plin de culoare si atitudine, exact asa cum cerusera organizatorii marsului, pe retelele sociale.
Sursa:Ziare.com, Foto:mirror.co.uk

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head