regina elisabetaRegina Elisabeta a II-a are o investitie in Insulele Cayman
Un nou scandal financiar ia amploare la nivel mondial. Si asta pentru ca lideri ai lumii si alte personalitati influente si-au ascuns bani in paradisurile fiscale.

 

Cel mai greu nume de pe lista este cel al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Proprietatea privata a suveranei ar fi transferat intr-un cont offshore din insulele Cayman si Bermuda - 10 milioane de lire sterline.

In plus, regina Elisabeta a II-a a investit milioane de dolari in companii ce ofera servicii medicale si credite pentru nevoi personale, arata documentele Appleby.
Fisierele companiei mai arata ca, din 2007, fondul de investiții al reginei a varsat bani intr-o companie din insulele Cayman care i-a investit, la randul ei, intr-o afacere ce vindea britanicilor produse in rate cu o dobanda de pana la 99,9 la suta.

Compania din spatele afacerii, BrightHouse, a fost criticata in trecut pentru afacerile facute pe spinarea britanicilor saraci insa nu s-a stiut, pana acum, faptul ca banii coroanei au sprijinit-o, scrie Rise Project.
Un purtator de cuvant al reginei Elisabeta a II-a a declarat pentru The Guardian ca fondul coroanei are o investiție in Insulele Cayman, dar ca nu cunoaste implicarea in BrightHouse.

Din cele peste 13 milioane de noi documente publicate mai aflam ca un apropiat al premierului Canadei s-a folosit la randul lui de paradisurile fiscale, dar si cum a investit Rusia bani in Facebook si Twitter cu ajutorul unui colaborator al ginerelui presedintelui Donald Trump, Jared Kushner.
Sursa:digi24.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head