pasaport roMii de imigranti ilegali au intrat in Marea Britanie, folosind pasapoarte romanesti false
O retea infractionala internationala a permis intrarea a mii de imigranti ilegali, din Rusia, Ucraina si Europa de Est, in Marea Britanie, folosind pasapoare romanesti false, arata o ancheta jurnalistica a The Times.

Potrivit reporterilor britanici, banda incasa 1.000 de lire de sterline pentru furnizarea unui pasaport romanesc, care ii permite cumparatorului sa lucreze in orice stat membru UE.

Un jurnalist al publicatiei londoneze, Kateriba Kravtsova, a reusit sa contacteze membrii gruparii, care au publicat anunturi cu pasapoarte romanesti de vanzare intr-un ziar in limba rusa din Marea Britanie.

Kravtsova s-a intalnit la Londra cu un intermediar, Oleg Grisko. Acesta s-a laudat ca mii de oameni din alte tari au primit cetatenie romana cu ajutorul sau si chiar i-a prezentat un fost client jurnalistei.. “Este aproape legal”, a adaugat el.

Grisko a ajutat-o pe jurnalista sub acoperire sa mearga in Romania, unde s-a intalnit cu creierul operatiunii, Grigori Volkov, s-a laudat in fata jurnalistei ca a procesat zece cereri intr-o singura dimineata.
Volkov, care are sapte cetatenii, a dus-o pe Kratsova la Biroul Teritorial al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie din Galati, unde a fost audiata.

“Sub privirile complicilor sai, Grigori Volkov le-a impartit pachete de documente celor care au platit sa obtina cetatenie romana , ilegal, pentru a-si indeplini visul unei vieti in Marea Britanie, Germania sau Italia”, a scris reporterul britanic.

“Acest oras de frontiera (Galati – n.r.) a devenit o usa din spate catre bogatiile Uniunii Europene”, a adugat jurnalista.
De la ridicarea restrictiilor de pe piata muncii pentru romani, in 2014, 350.000 de romani s-au angajat in Marea Britanie, scrie The Sun.
Sursa:adevarul.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head