asasinare jo.cox ukParlamentar britanic impuscat si injunghiat in plina strada in timp ce facea campanie pro-UE
Jo Cox, deputatul britanic impuscat si injunghiat in plina pe strada, in nordul Angliei, a murit la spital. Politicianul laburist a fost atacat chiar in tim ce facea campanie pro-UE, inaintea referendumului care va decide daca Marea Britanie iese sau nu din Uniunea Europeana, scrie The Telegraph.

Martori oculari sustin ca cel care a ranit-o a strigat "Marea Britanie pe primul plan", unul dintre sloganurile campaniei pentru iesirea Regatului Unit din UE.

Intre timp, pe Internet au aparut imagini cu un barbat arestat dupa ce Jo Cox a fost impuscata de trei ori si injunghiata. Potrivit primelor informatii, ea a fost ranita cand a intervenit pentru a desparti doi barbati care se luasera la bataie pe strada, in timp ce ea discuta cu alegatorii pentru a-i convinge sa voteze pentru ramanerea Marii Britanii ii UE. Atacul a avut loc in localitatea Birstall, din apropiere de Leeds.

Femeia de 41 de ani, mama a doi copii, a murit la scurt timp dupa atac, la spital.

Campania electorala privind referendumul pe tema apartenentei la UE, suspendata

Campania electorala organizata inaintea referendumului pe tema apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana a fost suspendata pe parcursul zilei de joi ca reactie la tentativa de asasinare a deputatului laburist.

"Am auzit de vestea groaznica privind atacul care a vizat-o pe Jo Cox. Gandurile mele sunt la Jo si la familia ei", a declarat fostul primar al Londrei Boris Johnson, unul dintre liderii grupului politic care militeaza pentru iesirea Marii Britanii din UE.
Sursa:Ziare.com, Foto:The Telegraph

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head