barnier pastirnacMinistrul pentru romanii de pretutindeni s-a intalnit cu negociatorul-sef al Comisiei Europene pentru Brexit
Luni, 6 noiembrie a.c., ministrul pentru romanii de pretutindeni, Andreea Pastirnac, a avut o intrevedere cu Michel Barnier, Negociatorul-sef al Comisiei Europene pentru Brexit.

In cadrul discutiilor, demnitarul roman a prezentat preocuparile comunitatii romanesti din Marea Britanie, in contextul recentei vizite din perioada 3-5 noiembrie a.c., accentuand necesitatea informarii corespunzatoare a cetatenilor romani aflati pe teritoriul britanic, cu privire la procedurile administrative necesare inregistrarii acestora pe langa autoritatile britanice, precum si pentru simplificarea acestora.

De asemenea, oficialul roman a abordat si problematica punctuala a cetatenilor romani din Anglia, al caror statut este in proces de reevaluare de catre autoritatile britanice, solicitand ca toate drepturile acestora sa fie respectate. Mai mult decat atat, ministrul a adus in atentie teme recurente in randul comunitatii romanesti precum: transferul de pensii, transferul de beneficii sociale, situatia studentilor sau reintregirea familiei.

In acest sens, Michel Barnier a prezentat actualul stadiu al negocierilor, subliniind ca se urmareste indeplinirea mandatului in ceea ce priveste protejarea si mentinerea drepturilor cetatenilor romani din Regatul Unit.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head