fShare
21

numar romani ukMAE a lansat un clip informativ referitor la implicatiile Brexit asupra romanilor din UK
Campania de consultari publice „Romania in contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana“ continua la Londra, astfel ca a fost lansat un clip informativ privind implicatiile pe care le are Brexit asupra romanilor din Marea Britanie, potrivit MAE.

 

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a lansat un clip informativ, referitor la implicatiile procesului Brexit asupra romanilor din Marea Britanie, care a fost postat pe site-ul institutiei, pe pagina oficiala de Facebook, pe canalul de YouTube, precum si pe pagina oficiala a Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord”, potrivit unui comunicat de presa al MAE.

Actiunea face parte din cadrul amplei campanii de consultari publice „Romania in contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana“, in cadrul careia sunt supuse discutiei axele strategice de actiune ale Guvernului Romaniei in contextul Brexit. Documentul vizeaza asigurarea unui cadru de referinta care sa permita abordarea coordonata, la nivel guvernamental, a aspectelor complexe generate de procesul Brexit, marcand liniile generale ale abordarii Romaniei si permitand, totodata, o flexibilitate de natura sa acomodeze evolutiile inerente unui proces de negociere dinamic si impredictibil, arata acelasi document.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a sustinut ca protejarea drepturilor cetatenilor europeni care locuiesc, lucreaza sau studiaza in Regatul Unit sunt urmarite cu prioritate.
„Campania noastra joaca un rol important in fundamentarea actiunilor Guvernului Romaniei in ceea ce priveste negocierile dintre Uniunea Europeana si Marea Britanie. (…) Urmarim cu prioritate asigurarea protejarii drepturilor cetatenilor europeni care locuiesc, lucreaza sau studiaza in Regatul Unit, precum si ale membrilor familiilor acestora. Dorim sa ii asiguram pe toti cetatenii romani aflati in Marea Britanie si pe cei care sunt interesati de subiect ca statul roman este in prezent pregatit pentru a face fata oricaror situatii generate de Brexit”, a declarat Victor Negrescu, potrivit documentului citat.

Pe 3 si 4 noiembrie, Victor Negrescu va efectua o vizita la Londra, pentru a discuta, in acest context, cu reprezentantii comunitatii romanesti din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.
De asemenea, Biroul Brexit din cadrul Ministerului Afacerilor Externe raspunde solicitarilor de informatii transmise de cei interesati la adresa de mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..
Potrivit datelor oficiale, in Marea Britanie traiesc 328.000 de romani.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head