theresa may viitor premier uk”Brexit inseamna Brexit” si ”vom face din el un succes”, se angajeaza Theresa May
Theresa May, singura candidata ramasa in cursa pentru succesiunea premierului britanic David Cameron, a declarat luni ca, sub conducerea sa, tara sa va ramane pe deplin angajata fata de iesirea din Uniunea Europeana, in pofida pozitiei sale anti-Brexit din campania pentru referendumul din 23 iunie, relateaza DPA, AFP si Reuters.

'Nu va exista nicio incercare de a ramane in interiorul UE (...) nicio tentativa de a reveni pe usa din spate', a declarat May in fata sustinatorilor si a jurnalistilor prezenti la lansarea campaniei sale pentru preluarea conducerii Partidului Conservator.
'Brexit inseamna Brexit' si 'vom face din el un succes', a dat ea asigurari.

Cu acelasi prilej, actualul ministru de interne a subliniat ca, sub conducerea sa, partidul 'se va pune in slujba oamenilor care muncesc (...) si se va asigura ca economia noastra functioneaza cu adevarat pentru toti'.
'In saptamanile urmatoare voi stabili cum sa trecem economia prin aceasta perioada de incertitudine (...), sa cream locuri de munca mai bine platite, sa negociem cele mai bune conditii pentru plecarea Marii Britanii din UE si sa ne construim un rol nou in lume', a adaugat Theresa May.

Intrebata despre cum intentioneaza sa negocieze accesul Marii Britanii la piata comuna, Theresa May a afirmat ca tara are nevoie de 'cel mai bun contract comercial, pentru bunuri si servicii'. 'Este clar, de asemenea, ca votul pentru Brexit a fost un mesaj ce cheama la un control al liberei circulatii a persoanelor. Situatia nu poate continua ca astazi', a explicat ea.

O mie de avocati i-au scris premierului David Cameron pentru a-i cere sa cantareasca 'avantajele si riscurile' activarii articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, ce ar declansa divortul oficial de Uniunea Europeana, in timp ce o petitie cu milioane de semnaturi reclama convocarea unui nou referendum. Guvernul de la Londra a exclus insa sambata varianta organizarii unei noi consultari, subliniind ca trebuie 'pregatit procesul de iesire din UE'.
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head